Ιόνια Οδός: Τμηματική παράδοση από τις αρχές του 2016

ioania mesologi

ioania mesologiΣτις αρχές του 2016, σε λίγους μήνες δηλαδή, αναμένεται να λειτουργήσει ενιαία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από το Μεσολόγγι μέχρι το Μενίδι. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας και με βάση την πρόοδο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, δείχνει απολύτως εφικτός.

Στο νότιο κλάδο της Ιόνιας άλλωστε έχουν ξεπεραστεί προβλήματα που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές υπηρεσίες ή μετακινήσεις δικτύων και οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Το τμήμα από το Μεσολόγγι μέχρι το Μενίδι, έχει συνολικό μήκος 90 χιλιομέτρων και η ολοκλήρωσή του θα απαλλάξει χιλιάδες οδηγούς από τον σημερινό εφιάλτη της εθνικής οδού.

Η παράδοση της Ιόνιας Οδού θα γίνει τμηματικά. Έτσι μετά το νότιο τμήμα, αυτό που εκτιμάται ότι θα πάρει σειρά, μέσα στο 2016, είναι από το Μενίδι μέχρι την Φιλιππιάδα.

Τελευταίο θα πάρει σειρά το βόρειο τμήμα, αυτό δηλαδή που φτάνει μέχρι την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Πεδινής.

Οι εργασίες άργησαν να ξεκινήσουν ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις με τις απαλλοτριώσεις. Απομένει βέβαια να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα του στρατοπέδου στο Αβγό, το οποίο αναδείχθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι εκλογές όμως πέρασαν και είναι πλέον η ώρα των αποφάσεων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ