Εντός του 2014 το δωρεάν WiFi

ELLAS WF

ELLAS WFΕντός του 2014 θα ξεκινήσει σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων η εφαρμογή του δωρεάν WiFii σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα, όπως είχε εξαγγείλει από τον Νοέμβριο ο πρωθυπουργός.

Η πρόσβαση θα υπάρχει σε 4.000 κλειστούς και ανοιχτούς δημόσιους χώρους αλλά και σε άλλα 1.000 σημεία, όπως νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Πανεπιστήμια. Προτεραιότητα θα δοθεί σε 100 χώρους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, αλλά και σε άλλους 200 σε λιμάνια και μαρίνες.

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 302 Δήμοι από τους συνολικά 325, ενώ ο Δήμος Αθηναίων ακολουθεί ήδη δικό του πρόγραμμα για αυτή την παροχή. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Οι δημόσιοι χώροι χρειάζονται αυτό το δίκτυο, οι τουριστικοί χώροι εξίσου. Θα εγκατασταθούν σε 5.000 σημεία σε όλη τη χώρα, σε 302 Δήμους. Είναι σα να φτιάχνουμε 5.000 παγκόσμιους δρόμους. Το ασύρματο δίκτυο είναι βασικό δίκτυο υποδομής, είναι ανάπτυξη.

Ό,τι φτιάχνει ψηφιακές υποδομές και περιεχόμενα, αναπτύσσει βιώσιμα και σταθερά το ψηφιακό παραγωγικό κεφάλαιο της χώρας. Τα χρήματα δεν θα πάνε σε κρυμμένα λειτουργικά έξοδα ανανέωσης εξοπλισμού. Δεν θα γεμίσουμε πάλι τις αποθήκες των δημοσίων κτιρίων με γυαλιστερά πλαστικά και μέταλλα αχρησιμοποίητων υπολογιστών. Θα φτιάξουμε δίκτυα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ