Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση για τα πετρέλαια, το 2014 τα γεωτρύπανα

XARTHS

XARTHSΤον Σεπτέμβριο έρχονται προς κύρωση στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις του Δημοσίου με ιδιώτες για έρευνες για υδρογονάνθρακες, όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό στις συμβάσεις αυτές θα περιλαμβάνεται και αυτή που αφορά σε οικόπεδο του Νομού Ιωαννίνων και αρχικά εντοπίζεται στην περιοχή του Καλπακίου, εκεί όπου στις αρχές του 2000 οι έρευνες διακόπηκαν απότομα και χωρίς να δοθούν πειστικές εξηγήσεις.

«Μέσα στο Σεπτέμβρη θα φέρουμε στη Βουλή για κύρωση τις δυο συμβάσεις τουλάχιστον δυο, ίσως και τρεις, που θα υπογράψουμε για το οικόπεδο του Πατραϊκού και για το οικόπεδο των Ιωαννίνων», σημείωσε.

«Ουσιαστικά», προσέθεσε, «έχει και μια ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία, η Βουλή των Ελλήνων θα μάθει, θα διερευνήσει και θα επικυρώσει τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με ιδιώτες αναδόχους για το πως θα αξιοποιηθεί ο ορυκτός μας πλούτος. Αυτό έχει και την έννοια του ελέγχου από τον ελληνικό λαό του θέματος πως αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της χώρας και που θα πάνε τα χρήματα αυτά».

Ερωτηθείς για το πότε θα πιάσει δουλειά και επίσημα ο ανάδοχος, ο κ. Μανιάτης τοποθέτησε χρονικά αυτή την εξέλιξη μέσα στο 2014.

«Αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες κ.ο.κ. Άρα, μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ