Επέκταση μετεγγραφών και στους εισακτέους του 2011

FOITHTES EGGRAFESΑνακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας  τα αποτελέσματα της διαδικασίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση . Τα ονόματα των φοιτητών που ικανοποιείται το αίτημα μετεγγραφής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του και στη διεύθυνση http://solon.minedu.gov.gr.

Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων υποψηφίων ανέρχεται σε 3.864, εκ των οποίων εγκρίνεται η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε 2.654.

Οι αιτούντες μεταφοράς θέσης εισαγωγής καλούνται να εισέλθουν στην ιστοσελίδα http://solon.minedu.gov.gr  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό ασφαλείας, τον οποίο είχαν δημιουργήσει μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  προκειμένου  να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους. Όπως ανακοίνωσε  πρόσφατα  ο υπουργός  Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος κατατέθηκαν  4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10%.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος  σχετικά με τις μετεγγραφές    έχει δηλώσει: «Και επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10% – γιατί φέτος αφορούσε τις εισακτέους του 2012 – μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και στους εισακτέους του 2011» .

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης είχαν  οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ 19α (Ν. 4115/2013).

Ο υπουργός για τον αποκλεισμό των φοιτητών εισαγωγής με το 10% από τις μετεγγραφές

Απάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου σχετικά την επίλυση θέματος που αφορά τον αποκλεισμό των πρωτοετών φοιτητών εισαγωγής με το 10% από τις μετεγγραφές, διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο παιδείας, ύστερα από σχετική αναφορά του Βουλευτή Ν. Νικολόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ