Με αμείωτη ένταση, τα κυκλώματα που δρουν σε Ελλάδα κι Αλβανία, επιχειρούν να μεταφέρουν ναρκωτικά από τη γείτονα χώρα.
Η επαγρύπνηση των αστυνομικών αρχών στην Ήπειρο βάζει φρένο στη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως κινείται στην ίδια κατεύθυνση και η Αλβανική αστυνομία.
Στην κατάσχεση 200 κιλών κάνναβης προχώρησαν οι δυνάμεις της συνοριακής αστυνομίας της Κορυτσάς, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον οδικό άξονα Πρεμετής – Λεσκοβίκι.
Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε δύο αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων διέφυγαν τη σύλληψη, καθώς εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα ναρκωτικά είχαν προορισμό την Ελλάδα.
Το πρώτο εξάμηνο του 2013 η συνοριακή αστυνομία της Κορυτσάς κατάσχεσε πάνω από έναν τόνο κάνναβης, που είχε προορισμό την ελληνική αγορά.