2 εκατ. για αποχετευτικό στο Θεσπρωτικό

Στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου “Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων στον οικισμό Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού” προχωρά ο Δήμος Ζηρού.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών είναι η 20η Ιουνίου, ενώ η αποσφράγιση τους θα γίνει στις 26 του ίδιου μήνα.

Ο προϋπολογισμός του μεγάλου αυτού έργου ανέρχεται στο 1.909.848,48 ευρώ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση του συστήματος ακαθάρτων στο δίκτυο του Θεσπρωτικού σε συνέχεια των εργασιών κεντρικού συλλεκτήρα του βιολογικού καθαρισμού Λούρου και Θεσπρωτικού.

Το συνολικό μήκος του δικτύου ακαθάρτων φτάνει τα 7,5 χιλιόμετρα περίπου, ενώ ο αριθμός των φρεατίων που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 383. Το έργο εντάχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “΄Ηπειρος 2014-2020”, ενώ με την υλοποίησή του λύνεται ένα χρόνια ζήτημα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή πάνω από όλα είναι ένα έργο περιβάλλοντος που εξυπηρετεί ιδιαίτερα την περιοχή του Θεσπρωτικού.

Ο οικισμός θα εξυπηρετηθεί από τον βιολογικό καθαρισμό του Λούρου και τα δίκτυα εσωτερικού δικτύου θα ολοκληρώσουν το έργο και θα καταστήσουν την λειτουργία του βιώσιμη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ