2,9 εκ. για το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα

Τους Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα καθώς και εκπρόσωπους της Περιφέρειας Απουλίας Ιταλίας υποδέχθηκε στη Λευκάδα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εταίρων του προγράμματος με ακρωνύμιο “AI SMART” υπεγράφησαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα του έργου, στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΥΔΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» καθώς και Πλατφόρμα Πληροφοριακού Συστήματος που θα διευκολύνει τη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών, θα παρακολουθεί συνεχώς τη θαλάσσια κίνηση του τουρισμού και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα λιμενικών υπηρεσιών επενδύοντας στη σύγχρονη τεχνολογία της μαρίνας.

Η Ήπειρος μετέχει στο πρόγραμμα με το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στο Μύτικα Πρέβεζας, το οποίο έχει προυπολογισμό 2,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το αλιευτικό καταφύγιο του Μύτικα σήμερα εξυπηρετεί 35 αλιευτικά σκάφη (επαγγελματικά και μη) και μικρά σκάφη αναψυχής τη θερινή περίοδο και έχει μικρή δυνατότητα εξυπηρέτησης. Μετά την υλοποίηση του έργου η νέα ενδεικτική δυναμικότητα του καταφυγίου θα ανέλθει σε 97 σκάφη, αλιευτικά και αναψυχής.

Συγκεκριμένα τα έργα που θα γίνουν αφορούν στην:

Α) Ανακατασκευή της εξωτερικής θωράκισης του προσήνεμου μώλου και κατασκευή προφυλακτήριου τοιχίου.

Β) Επέκταση προσήνεμου μόλου

Γ) Επέκταση & ανακατασκευή υπήνεμου μόλου.

Δ) Κατασκευή «ξύλινης πασαρέλας» στην αμμώδη παραλία για την εξασφάλιση νέων θέσεων προσωρινής αγκυροβολίας σκαφών.

Ε) Κατασκευή κλίνης ανέλκυσης/καθέλκυσης μικρών σκαφών κοντά στη ρίζα του υπήνεμου

μόλου

ΣΤ) Λοιπές εργασίες δικτύων και εξοπλισμός (Υδροδότηση – ηλεκτροδότηση σκαφών

Εξοπλισμός πρόσδεσης σκαφών (κρίκοι δέστρες, κ.λπ.))

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η ένταξη του εν λόγω έργου είναι αποτέλεσμα των μελετών ωρίμανσης που έχει υλοποιήσει η ΠΕ Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ