2.500 χρόνια ιστορίας σε μία κοινή διαδρομή…

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας, 344 χιλιόμετρα… Συνιστούν μία διαδρομή.. Την πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου, την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο τα μνημεία, το φυσικό περιβάλλον και τα τοπικά προϊόντα. Η ίδια πολιτιστική διαδρομή αποτελεί το πρώτο σε εθνικό επίπεδο πιλοτικό πρόγραμμα διαμόρφωσης και προώθησης ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προιόντος πολιτιστικού τουρισμού με συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου συστήθηκε ένα νέο συλλογικό όργανο, το «Συμβούλιο Φορέων». Πρόκειται για ένα πολιτικό αντιπροσωπευτικό όργανο, που σκοπό θα έχει την παράλληλη κινητοποίηση και εξασφάλιση των εμπλεκομένων φορέων ώστε να συνεπικουρεί την Πολιτιστική Διαδρομή.

Παράλληλα θα συνεισφέρει με προτάσεις, ιδέες και γνώμες τόσο στο ίδιο το πρόγραμμα όσο και στην επίτευξη των σκοπών του.

Το «Συμβούλιο» αποτελούν είκοσι φορείς και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Ιωαννιτών, Δωδώνης, Αρταίων, Πρέβεζας, Φιλιατών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το σωματείο «Διάζωμα», τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Αναπτυξιακή Ηπείρου, η Ένωση Αγροτών και το Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Ήδη έχουν οριστεί οι εκπρόσωποι όλων των φορέων και το Συμβούλιο αναμένεται να πιάσει άμεση δουλειά.

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου θα κάνουν πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ