2,5 εκ. για Πολυδύναμο και άλλες δομές

Ένα ακόμη βήμα για την λειτουργία του Πολυδύναμου στο Χατζηκώστα. Η Περιφέρεια Ηπείρου «έβγαλε στον αέρα» την πρόσκληση μέσω της οποίας θα προχωρήσει η στελέχωση της δομής, όπως επίσης κι άλλων δομών στην Ήπειρο.

Ο συνολικός προυπολογισμός ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και εκτός από την στελέχωση του Πολυδύναμου περιλαμβάνει τα κέντρα που θα υλοποιηθούν από το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ στην Άρτα και την Πρέβεζα, την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ στα Γιάννινα και τα Κέντρα πρόληψης στην Ήπειρο.

Πρόκειται για μία ουσιαστική παρέμβαση με σκοπό την στήριξη των εξαρτημένων ατόμων, την κοινωνική φροντίδα, την προστασία τους από παραβατικές συμπεριφορές.

Η νέα δομή στο Χατζηκώστα, που συνηθίσαμε να την αποκαλούμε «Πολυδύναμο» θα λειτουργήσει με την σύμπραξη του Νοσοκομείου του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ, υπό την εποπτεία του πρώτου και αποτελεί δράση υψίστης προτεραιότητας στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

Βασικοί στόχοι της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης (ΜΣΑ) είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου στέρησης σε χρήστες οπιοειδών και αλκοόλ, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κινητοποίηση, η προετοιμασία και παραπομπή σε κατάλληλο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσκλησης το σύνολο του προσωπικού που θα απασχολείται στις εν λόγω δράσεις αποτελείται από 18 – 26 μέλη προσωπικού με τις απαραίτητες ειδικότητες μιας νοσοκομειακού τύπου δομής που παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, γενικός ιατρός/παθολόγος, ψυχίατροι, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί θεραπευτές κ.α. Οι δομές λόγω της φύσης τους χρειάζεται να στελεχωθούν  και με γραμματεία/ διοικητικό προσωπικό καθώς και με βοηθητικό προσωπικό πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ