Ξεπέρασαν τα 2,3 δισ. ευρώ τα «κόκκινα δάνεια»

SPITIA

SPITIA

Νέα εκτίναξη των «κόκκινων δανείων» και των επισφαλειών των τραπεζών καταγράφηκε στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, αυξάνοντας τις πιέσεις για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας.

Συγκεκριμένα, με βάση τα τελευταία στοιχεία, το δίμηνο Απρίλιος – Μάιος απεδείχθη εξόχως αρνητικό για τις τράπεζες, οι οποίες επιβαρύνθηκαν με νέα «κόκκινα δάνεια», με νέες επισφάλειες ύψους 900 εκατ. ευρώ λόγω ακριβώς της πολιτικής αβεβαιότητας.

Μετά και από αυτά τα δεδομένα οι τράπεζες έχουν καταγράψει μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους νέες επισφάλειες της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ και το χειρότερο είναι πως όλα συνηγορούν στο ότι αυτή η τάση δεν θα ανακοπεί εύκολα εάν δεν υπογραφεί σύντομα μια συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει και αναπτυξιακά μέτρα για να επανεκκινήσει η τελματωμένη ελληνική οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση την όλη διαχείριση των επισφαλών δανείων θα κληθεί να διαχειριστεί η νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας, η οποία θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα την πρώτη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ