Φωτοβολταϊκά αγροτών: Παράταση 2 μηνών στις συμβάσεις

fotovoltaikaΜετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις»,το οποίο ρυθμίζει πέραν των άλλων ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα φωτοβολταϊκά των αγροτών.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσκολιών χρηματοδότησης των αγροτών που συνεργάζονταν με την Αγροτική Τράπεζα, το ΥΠΕΚΑ συμπεριέλαβε στο εν λόγω σχέδιο νόμου ειδική διάταξη (Άρθρο 24: Ρυθμίσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς), προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες.

Με την συγκεκριμένη διάταξη προβλέπεται παράταση διάρκειας δύο μηνών στις συμβάσεις επαγγελματιών αγροτών. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, ενώ δίδεται η δυνατότητα επιστροφής των εγγυητικών επιστολών σε όσους επαγγελματίες αγρότες δηλώσουν, ότι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσής τους.

Περαιτέρω, με το Άρθρο 25 καθορίζονται μειωμένα δικαιώματα συμβολαιογράφων, Ταμείου Νομικών, κ.α., κατά την κατάρτιση των συμβάσεων εκμίσθωσης των δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού και εν γένει δημόσιων μεταλλευτικών χώρων.

Τέλος, συμπεριλαμβάνεται διάταξη με την οποία απαλλάσσονται αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι Πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Επισυνάπτονται το σχέδιο νόμου και τα συνοδευτικά έγγραφα (εισηγητική έκθεση, έκθεση αξιολόγησης συνεπειών, πίνακας τροποποιούμενων και καταργούμενων διατάξεων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ