2,1 εκ. για ύδρευση στους Μολοσσούς

Στη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για τους κατοίκους της Δ.Ε. Μολοσσών, που  θα αντικαταστήσει εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης πολλών δεκαετιών, προχωρά ο Δήμος Ζίτσας με απόφαση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου.

Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση Εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 2.161.290,32 ευρώ.

Ο διαγωνισμός είναι ηλεκτρονικός με ανοιχτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) και η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.

Η  υλοποίηση του εν λόγω έργου, σε συνδυασμό με το έργο «Ύδρευση Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 1.435.483,87 ευρώ, για το οποίο η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται στις 26 Νοεμβρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας να επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών.

Ειδικότερα με την ολοκλήρωση των έργων:

             Εξασφαλίζεται καλής ποιότητας νερό καθώς θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες PE τελευταίας τεχνολογίας.

             Περιορίζονται οι απώλειες και οι διαρροές του νερού από τους κατεστραμμένους σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης) αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, οι οικισμοί της Δ.Ε. Μολοσσών.

             Γίνεται καλύτερη διανομή του νερού με την κατασκευή των αναγκαίων φρεατίων.

             Μειώνεται το κόστος που δαπανάται μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση ζημιών.

             Καλύπτονται οι μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων για χρονικό ορίζοντα 40 ετών.

Σε ότι αφορά το έργο,  θα γίνουν παρεμβάσεις (τοποθέτηση νέου αγωγού, φρεάτια ελέγχου και καθαρισμού του δικτύου κ.α.) στα εσωτερικά δίκτυα των Τοπικών Κοινοτήτων:

-Βερενίκης(Οικισμοί: Βερενίκη, Κάτω Βερενίκη, Βεντερίκος & Παλαιοχώρα)

 -Δοβλάς (Οικισμοί: Δοβλά & Φτέρη) και

  -Ζαλόγγου        (Οικισμοί: Ζάλογγο & Κάτω Ζάλογγο).

Να σημειωθεί ότι και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ