194 εκπαιδευτικοί στην Ήπειρο θετικοί στον Covid

Συνεργείο πραγματοποιεί απολύμανση σε σχολείο, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020,στα Ιωάννινα. Σε ισχύ τέθηκε στις 6 το πρωί η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ

Εκτός σχολικών μονάδων βρίσκει η πρώτη μέρα λειτουργίας 194 εκπαιδευτικούς στην Ήπειρο. Πρόκειται για δασκάλους και καθηγητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά τα τεστ που διενεργήθηκαν και υποχρεωτικά τέθηκαν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου πρόκειται για 89 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και 105 στην Δευτεροβάθμια.

Τα κενά που δημιουργούνται αναμένεται να καλυφθούν με αναπληρωτές, λύση που εξετάζεται από το Υπουργείο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης στην Ήπειρο δεν προέκυψαν προβλήματα εξαιτίας ελλείψεων σε self test.

Περιπτώσεις μαθητών όπου δεν κατάφεραν να προμηθευτούν καλύφθηκαν από τα αποθέματα που είχαν τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση συγκεντρώνει στοιχεία από όλες τις σχολικές μονάδες της Ηπείρου για τον αριθμό μαθητών που απουσιάζουν μετά από θετικό τεστ και ο συνολικός αριθμός αναμένεται να οριστικοποιηθεί προς το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ