19 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των Ιωαννίνων

meth

Μόλις μία κλίνη μένει κενή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στις δύο ΜΕΘ νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Ο αριθμός είναι σταθερός τις τελευταίες ημέρες καθώς ορισμένοι που αρνητικοποιούνται μεταφέρονται στις κοινές ΜΕΘ για συνέχιση της νοσηλείας ενώ χρειάστηκε να γίνει διασωλήνωση άλλων ασθενών που βρισκόταν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και οι τέσσερις διαθέσιμες κλίνες έχουν καλυφθεί. Σήμερα έγιναν δύο διασωληνώσεις ασθενών με αποτέλεσμα η πληρότητα να φτάνει στο 100%.

Πέρα από τους 19 διασωληνωμένους ασθενείς στα δύο νοσοκομεία νοσηλεύονται άλλοι πενήντα στις κλίνες covid και στις ΜΕΛ. Οκτώ εισαγωγές χθες ημέρα εφημερίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ορισμένοι από τους ασθενείς πάντως διαπιστώνεται ότι φτάνουν στα νοσοκομεία με βαριά συμπτώματα και αφού έχουν περάσει μέρες από τη στιγμή που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Το στοιχείο αυτό δυσκολεύει την κατάσταση.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι καλό θα είναι να απευθύνονται στα νοσοκομεία και να ζητούν βοήθεια πριν η κατάσταση της υγείας τους βαρύνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ