Από 180 μέχρι 900 ευρώ το επίδομα θέρμανσης

PETRELAIO_THERMΑπό 180 έως 900 ευρώ θα κυμαίνεται συνολικά η επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους ανάλογα με την περιοχή της κατοικίας τους με βάση τα κριτήρια που θα προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να καταβάλλει και επίδομα θέρμανσης ανεξαρτήτως καυσίμου σε φτωχά νοικοκυριά το οποίο θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 300 ευρώ.

Το θέμα συζητήθηκε σε νέα σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον Ανδρέα Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και τον Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ ενόψει της έναρξης από τις 15 Οκτωβρίου της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία αυτή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης με αποτέλεσμα (βάση σημερινών τιμών) η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης να ανέλθει στο 1,4 ευρώ το λίτρο από 1 ευρώ το λίτρο πέρυσι.

Νωρίτερα, και ενώ η σύσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη υπήρξε και πληροφορία για το εισοδηματικό κριτήριο που θα οριστεί για τους δικαιούχους, και έκανε λόγο για 15.000 ευρώ για τον φορολογούμενο χωρίς παιδιά με κλιμακωτή αύξηση έως τα 30.000 ευρώ για οικογένεια με τέσσερα παιδιά.

Επίσης οι πληροφορίες ήθελα να να εξαιρούνται από το επίδομα όσοι έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω ειδικής σελίδας που θα δημιουργήσει η ΓΓΠΣ.

Εισόδημα και αξία ακινήτων θα ελέγχεται μέσω των φορολογικών δηλώσεων, ενώ στη διαδικασία θα εμπλέκονται και τα πρατήρια μέσω του «Ήφαιστος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ