17 νέα κρούσματα στα Γιάννινα, 28 στην Ήπειρο, 1.100 στη χώρα

eodi test

Το Σάββατο ήταν από τις μέρες που καταγράφηκε ένας από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων τόσο για την Ήπειρο όσο και για το Νομό Ιωαννίνων. Οι καταγραφές του Σαββατοκύριακου ωστόσο δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κι αυτό γιατί αφενός γίνεται μικρότερος αριθμός τεστ στις δημόσιες δομές ενώ δεν λειτουργούν τα ιδιωτικά εργαστήρια, ιατρεία και φαρμακεία όπου πλέον διεξάγεται μεγάλος αριθμός τεστ, ειδικά από ανεμβολίαστους καθώς μόνο έτσι μπορούν να προμηθευτούν και το απαραίτητο έγγραφο.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δεν παρουσιάζει διαφοροποιήσεις με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να είναι περίπου στους τριάντα, εκ των οποίων τέσσερις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν  28 νέα κρούσματα. Τα περισσότερα προέρχονται και πάλι από το Νομό Ιωαννίνων ενώ από τις δειγματοληψίες που έκανε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο βρέθηκαν θετικά εννέα παιδιά με μέσο όρο ηλικίας τα 12 έτη.

Η κατανομή αναλυτικά

Νομός Άρτας 1

Νομός Θεσπρωτίας 6

Νομός Ιωαννίνων 17

Νομός Πρέβεζας 4

Το τελευταίο 24ωρο στην χώρα επιβεβαιώθηκαν 1.100 νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε  337 ενώ σημειώθηκαν  24 νέοι θάνατοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ