Σε 17 μήνες η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, σε 18 του Ε65.. Και επισήμως η παράταση

ionia ggimonotopu

ionia ggimonotopuΠαράταση 17 μηνών για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και 18 μηνών για τον άξονα Ε65, δίνει η Κυβέρνηση, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις που είχε προβάλλει.

Η ανακοίνωση για την παράταση στην ολοκλήρωση των δύο μεγάλων οδικών έργων της χώρας, έγινε μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρμόδιο Υπουργό και συνοδεύτηκε με την εξαγγελία για την εξεύρεση πόρων ώστε να ολοκληρωθεί το βόρειο τμήμα του Ε65, αυτό δηλαδή που «ακουμπάει» στην Εγνατία Οδό.

Η παράταση που είχαν αιτηθεί οι παραχωρησιούχοι, προ τριμήνου ανέρχονταν στον ένα χρόνο με μικρή υπέρβαση του έτους για την σήραγγα της Κλόκοβας…

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα διαβουλεύσεων, η Κυβέρνηση τελικά, προχώρησε στο αυτονόητο, καθώς ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η αποπεράτωση μέχρι το τέλος του 2015, ήταν αδύνατη.

Τόσο στην Ιόνια όσο και στον Ε65, οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί ξεπερνούν το 60%.

Βέβαια για τον Ε65 ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί πηγή χρηματοδότησης για το τμήμα από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία ενώ και για την Ιόνια Οδό μένει η μεγάλη εκκρεμότητα του δρόμου από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά.

Το τμήμα αυτό, όπως είναι γνωστό, είχε μείνει εκτός σύμβασης παραχώρησης, μετά την ρήξη της τότε δημοτικής αρχής Ιωαννίνων με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και δυστυχώς μέχρι σήμερα μένει ορφανό από χρήματα.

Με τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται σχεδόν αδύνατη η χρηματοδότησή του από το νέο ΕΣΠΑ, γεγονός με δυσμενείς συνέπειες για την περιοχή.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ