16 κρούσματα στα Γιάννινα, 21 στην Ήπειρο

koron noso

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν τα κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο, απομένει ωστόσο να φανεί αν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός ή για ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας μετά από δύο και πλέον μήνες.

Τρεις από τους οκτώ Δήμους του Νομού Ιωαννίνων παραμένουν στο βαθύ κόκκινο, στο επίπεδο δηλαδή πολύ αυξημένου κινδύνου για μία ακόμη εβδομάδα. Μετά τους Δήμους Ιωαννιτών και Κόνιτσας στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων εξ αιτίας των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα.

Το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός για την Ήπειρο ανέρχεται σε 21.

Η κατανομή αναλυτικά

Νομός Άρτας  1

Νομός Θεσπρωτίας  2

Νομός Ιωαννίνων 16

Νομός Πρέβεζας 2

Ο μέσος όρος

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών για το Νομό Άρτας ανέρχεται σε 2,0 για το Νομό Θεσπρωτίας σε 1,14 για το Νομό Ιωαννίνων σε 19,29 και για το Νομό Πρέβεζας σε 0,86.

Τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού για το Νομό Άρτας υπολογίζονται σε 1,47 για το Νομό Θεσπρωτίας σε 4,59 για το Νομό Ιωαννίνων σε 9,53 και για το Νομό Πρέβεζας σε 3,48.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ