Ως τις 16 Ιουλίου παράταση για τη Δωδώνη

dodoni simaNέα πίστωση χρόνου στους υποψήφιους αγοραστές της Δωδώνη προκειμένου να ολοκληρώσουν τον οικονομικό έλεγχο και, εν συνεχεία, να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για τη γαλακτοβιομηχανία δίνει η ΑΤΕbank. Η νέα προθεσμία, εκπνέει στις 16 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να υποβάλουν τις δεσμευτικές προτάσεις τους τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.

Η παράταση ζητήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των επίδοξων αγοραστών και συνάντησε τη σύμφωνη γνώμη της ΑΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, η παράταση ζητήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των επίδοξων αγοραστών και συνάντησε τη σύμφωνη γνώμη της Αγροτικής Τράπεζας, που ελπίζει βάσιμα ότι το ξεκαθάρισμα του πολιτικού σκηνικού μετά τις τελευταίες εκλογές θα μεταφραστεί σε αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα, κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο υπό τις νέες συνθήκες να ξαναμπεί στο παιχνίδι και η Arla η οποία είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της πριν από λίγες εβδομάδες.Ο σκανδιναβικός όμιλος, πάντως, δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής σημάδια μεταστροφής.

Αυτοί που σίγουρα παραμένουν «ζεστοί» και έχουν στείλει και ορκωτούς λογιστές προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους στην ηπειρώτικη εταιρεία είναι οι περισσότεροι από τους 15 ομίλους που επέδειξαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Ανάμεσά τους ο όμιλος Τυράς, η Κρι-Κρι, η FrieslandCampina η οποία, μάλιστα, δηλώνει ότι επιθυμεί συνεργασία με τις Ενώσεις, η γαλλική Lactalis, η αμερικανική που παράγει το γνωστό γιαούρτι Chobani (και το οποίο… κάνει θραύση στην Αμερική) αλλά και η Simos Foods.

Μάλιστα, η τελευταία που αποτελεί και τον εμπορικό συνεργάτη της Δωδώνη στη Νότια Ελλάδα, «κατεβαίνει» στην κούρσα διεκδίκησης μαζί με εταιρεία ρωσικών συμφερόντων.

Οι κτηνοτρόφοι, πάντως, από την πλευρά τους, εξακολουθούν να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους απέναντι στην ακολουθούμενη διαδικασία και, μάλιστα, εκφράζουν φόβους ότι η γαλακτοβιομηχανία. λόγω της κρίσης αλλά και της …σπουδής της ΑΤΕ να απεμπλακεί, θα πουληθεί “έναντι πινακίου φακής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ