Παράτυπος διορισμός για 156 δημοτικούς αστυνομικούς

DHMOTIKH AS

DHMOTIKH ASΣυνολικά 156 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε με πλαστά δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Το αποτελέσμα είναι απόρροια ολοκλήρωσης του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), με βάση το οποίο 74 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών και 84 συνάδελφοί τους προσελήφθησαν χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά ή χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμσιης, μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανακληθεί, βάσει των εκθέσεων του ΣΕΕΔΔ, 68 διορισμοί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις κατά περίπτωση αρμόδιες δημοτικές αρχές.

“Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και στέφεται με επιτυχία μια τόσο σύνθετη ελεγκτική δράση, η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο για μια σειρά παρόμοιων ελέγχων στο μέλλον. Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι γενικοί αφορισμοί ή εμπειρικές εκτιμήσεις περί χιλιάδων πλαστών δικαιολογητικών. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απόλυτα προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στην δημόσια διοίκηση”, είπε σε δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ