1530 μαθητές των Ιωαννίνων στην “μάχη” των Πανελλαδικών

1530 μαθητές από το Νομό Ιωαννίνων δίνουν την μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων. Στην περιοχή όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της διαδικασίας, που για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ έγινε σήμερα ενώ για την πλειοψηφία των μαθητών, απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων θα γίνει το πρωί της Παρασκευής. Μία εξαιρετικά κοπιαστική χρονιά για τους μαθητές λοιπόν φτάνει στο τέλος της και οι ίδιοι μέσα από την διαδικασία των πανελλαδικών καλούνται να κερδίσουν τα όνειρά τους, με την εισαγωγή στην Ανώτατη ή την Τεχνολογική Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι στο Νομό Ιωαννίνων φέτος είναι κατά 200 περίπου περισσότεροι από πέρυσι. Συνολικά διαγωνίζονται 1530, εκ των οποίων οι 230 είναι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και οι 1300 απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων.

Με την ευχή όλοι οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των Λυκείων φρόντισε το προηγούμενο διάστημα ώστε οι σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Για το λόγο αυτό έγιναν μια σειρά παρεμβάσεων τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων – εξεταστικών κέντρων, με στόχο η διαδικασία των πανελλαδικών να κυλήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, ιδίως για τους υποψήφιους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές – επιτηρητές.

«Σαν σχολική επιτροπή μεριμνήσαμε, όπως κάθε χρόνο, ώστε τα σχολεία μας να είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι εξετάσεις αυτές μπορεί να είναι ένας σταθμός στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, σίγουρα όμως δεν είναι η μοναδική, πόσο μάλλον η τελευταία ευκαιρία του. Εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους», τονίζει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, Βούλα Τσίλη.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου και οι συνεργάτες της, εν όψει των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, εύχονται σε όλους τους υποψηφίους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας Ηπείρου καλή επιτυχία και η προσπάθειά τους να έχει το ποθητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Οι εξετάσεις αυτές μπορεί, όπως και κάθε εξεταστική διαδικασία, να προκαλούν άγχος και πίεση στους μαθητές, ωστόσο πρέπει να τις αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και να τις δουν ως μια θετική εμπειρία και ως μια από τις πολλές προκλήσεις που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια συγχαίρει όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν ουσιαστικά στην σωστή προετοιμασία τους μαθητών τους, ευρισκόμενοι συνεχώς δίπλα τους και τροφοδοτώντας τους με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των υποψηφίων μαθητών που στάθηκαν και στέκονται αρωγοί στην επίπονη προσπάθειά τους αλλά κυρίως στους ίδιους τους μαθητές για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα και για όσα διεκδικούν να πετύχουν στο μέλλον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ