150 χιλιάδες για βελτίωση υποδομών στην ΔΕ Περάματος

perama ipografi

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Περάματος υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 150.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στις Κοινότητες Κρανούλας, Περάματος, Αμφιθέας και Κρυόβρυσης.

Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Κρανούλα

Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης σε δρόμο δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευστάθεια του. Εξυγίανση σε τμήματα του δρόμου και οδοστρωσία-ασφαλτόστρωση.

Πέραμα

Εργασίες επισκευής και συντήρησης των πεζοδρομίων των οδών Σπηλαίου και 25ης Μαρτίου.

Αμφιθέα

Στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας, σε Δημοτικού οικοπέδο, θα γίνει κατασκευή και τοποθέτηση πέργκολας.

Κρυόβρυση

Εντός της Τοπικής Κοινότητας (στην είσοδο του οικισμού) σε τοιχίο θα καθαιρεθεί η υφιστάμενη επίστρωση και θα κατασκευασθεί διάζωμα. Δίπλα από την πλατεία σε δημοτικό χώρο θα αποξηλωθεί μεταλλικό κιγκλίδωμα και θα τοποθετηθεί καινούριο απλού σχεδίου.

«Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση παρεμβάσεων σε όλη την έκταση του Δήμου με σκοπό να αντιμετωπιστούν μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα. Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Περάματος και θα λυθούν προβλήματα που ταλαιπωρούν τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

«Τα έργα του τεχνικού μας προγράμματος βαίνουν προς υλοποίηση. Παρά τις καθυστερήσεις που είναι αναπόφευκτες λόγω του θεσμικού πλαισίου αλλά και των δυσκολιών που ανακύπτουν από την πανδημία, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο με δημοπρατήσεις νέων παρεμβάσεων τόσο στον αστικό ιστό όσο και στις δημοτικές ενότητες», τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ