Στις 15 Απριλίου οι υπογραφές για τα πετρέλαια

PETRELEIA XARTHSIOAN

PETRELEIA XARTHSIOANΕίκοσι επτά ολόκληρους μήνες μετά από τη διεθνή πρόσκληση για τους διαγωνισμούς open door (αρχές του 2012) και παρά τις διαβεβαιώσεις από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι είναι θέμα ημερών να διευθετηθεί το θέμα των συμβάσεων, φαίνεται ότι τελικά το πλήρωμα του χρόνου φτάνει!

Οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την υπογραφή της σύμβασης για τις έρευνες των πετρελαίων στις 15 Απριλίου.

Το ζήτημα βεβαίως που προκύπτει είναι ότι η νέα ημερομηνία που ορίστηκε είναι απολύτως οριακή με δεδομένο ότι οι συμβάσεις πρέπει να περάσουν στη συνέχεια και από τη βουλή: συμπίπτει χρονικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια κλείνει η βουλή και ακολουθεί η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

 

Δηλαδή τα χρονοδιαγράμματα για τα διαδικαστικά είναι εξαιρετικά στενά και υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις που θα μεταθέσουν για ακόμη πιο μακριά την έναρξη των ερευνών στις τρεις περιοχές. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και εάν η αλλαγή αφορά στην αποδοχή μιας σωστής επισήμανσης των επενδυτών, δεν παύει να έχουμε ακόμη μια χρονοτριβή που μεταθέτει χρονικά την έναρξη των ερευνών για τις 3 περιοχές, όπου θυμίζουμε με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις θα έρχονταν τα γεωτρύπανα μέσα στο 2013…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ