137 άνθρωποι κέρδισαν τη μάχη και επέστρεψαν στη ζωή!

antropoi ketea

antropoi ketea

Εν μέσω δύσκολων καιρών η ελπίδα δεν χάνεται.. Και το αποδεικνύουν τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. 137 άνθρωποι έδωσαν τον αγώνα τους και τα κατάφεραν. Επέστρεψαν στη ζωή. Και μετείχαν στην τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ για να γιορτάσουν τη δικαίωση του επίπονου αγώνα τους.

Άνθρωποι που βρέθηκαν στο ΚΕΘΕΑ μέσα από διαφορετικές διαδρομές και κάτω από ανόμοιες συνθήκες: έφηβοι και ενήλικες, γυναίκες και άνδρες, Έλληνες και μετανάστες, κάποιοι με σημείο εκκίνησης τον δρόμο ή τη φυλακή.

Οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ είναι τουλάχιστον τρία χρόνια «καθαροί», εργάζονται, σπουδάζουν, δραστηριοποιούνται εθελοντικά, έχουν χτίσει μια νέα σχέση με τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και την κοινωνία. Έφθασαν μέχρι εδώ μετά από μεγάλη και επίπονη προσωπική και συλλογική προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που σήμερα γίνεται σε πιο αντίξοες συνθήκες, σε μια περίοδο κρίσης, ραγδαίων αλλαγών και επώδυνων περικοπών που οδηγούν ενίοτε σε αμφισβήτηση του ίδιου του δικαιώματος στη θεραπεία και την ένταξη.

Το ΚΕΘΕΑ μαζί με τα μέλη, τους αποφοίτους, τους Συλλόγους Οικογένειας και τους εθελοντές του συνεχίζει να παλεύει για το δικαίωμα όλων στην υποστήριξη, τη φροντίδα και την κοινωνική ένταξη. Συνεχίζει να διεκδικεί τα μέσα και τους πόρους, που είναι αναγκαία για δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες αντιμετώπισης της εξάρτησης, προσβάσιμες από όλους, χωρίς διακρίσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ