134 κρούσματα στην Ήπειρο από την έναρξη της πανδημίας..

eodi xartis epirus

Στα 134 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ήπειρο από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα.

Παρά την μεγάλη αύξηση που έφερε ο Αύγουστος και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου η Ήπειρος παραμένει η περιφέρεια με τα λιγότερα κρούσματα στη χώρα.

Σημειώνεται ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα 35 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Κακαβιά και το λιμάνι Ηγουμενίτσας καθώς αυτά «χρεώνονται» στις πύλες εισόδου.

Δεν περιλαμβάνονται επίσης τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στην περιοχή καθώς και σε αυτούς η δειγματοληψία είχε γίνει σε αεροδρόμιο ή λιμάνι οπότε επίσης καταγράφονται στις πύλες εισόδου.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων έχει καταγραφεί στο Νομό Ιωαννίνων.

Στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ ο Νομός έχει πάρει έντονο χρώμα και είναι στην κατηγορία αυτών που έχουν σημειωθεί από δέκα μέχρι 49 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Ελάχιστα κάτω των τεσσάρων είναι τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Ο ακριβής αριθμός κρουσμάτων ανά νομό δεν είναι γνωστός καθώς τέτοια στοιχεία δεν ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ ενώ όπως είναι γνωστό έχει σταματήσει εδώ και καιρό η ενημέρωση από το συντονιστικό της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ