Με 130 σπουδαστές η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

AKADHMIAΕκατόν τριάντα νέους σπουδαστές θα υποδεχθεί φέτος η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα. Η διάρκεια της εκπαίδευσης στις ΑΕΝ Πλοιάρχων περιλαμβάνει 6 διδακτικά εξάμηνα και δύο θαλάσσια ταξίδια κατευθυνόμενης πρακτικής άσκησης- εκπαίδευσης σε πλοία, συνολικής διάρκειας 12 μηνών.

Συνολικά φέτος, εισάγονται στις ΑΕΝ 1.161 σπουδαστές από όλες τις κατηγορίες. Οι επιτυχόντες θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ΑΕΝ που εισάγονται το αργότερο έως τις 15 Οκτωβρίου. Όσοι δεν εγγραφούν έως εκείνη την ημερομηνία αποκλείονται από τη φοίτηση και οι θέσεις τους θα πληρωθούν από τους επιλαχόντες της ίδιας κατηγορίας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να παρουσιάσει σειρά μέτρων για τη βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και της κατάρτισης των ναυτικών, ενώ η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα διαθέσει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστεί η υποδομή των ΑΕΝ.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στην Πρέβεζα, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των σπουδαστών, ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός από την καθυστέρηση που υπάρχει, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για την προώθηση ολοκληρωμένου προγράμματος αναβάθμισης της εικόνας του ναυτικού επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ