13 νέοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος  και πήραν πίσω την ζωή τους…

ketea epirus

Νέοι που βρέθηκαν στα σκοτεινά μονοπάτια των ναρκωτικών.. Νέοι που έδωσαν την μάχη , την κέρδισαν και κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εκδήλωση και έπειτα από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ πραγματοποίησε την τελετή Ολοκληρώσεων των δεκατριών μελών της Κοινωνικής Επανένταξης του Προγράμματος. Με τη συγκεκριμένη τελετή επισφραγίζεται η θεραπευτική πορεία των ανθρώπων που άλλαξαν τρόπο ζωής και επανήλθαν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, αρχικά τιμήθηκαν οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και παρουσιάστηκε ένα σύντονο θεατρικό δρώμενο από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας. Τα μέλη που ολοκλήρωσαν ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους, τους θεραπευτές τους και την ομάδα τους.

«Ένα μπράβο σε μένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λ. Τους εθελοντές του τμήματος εκπαίδευσης ευχαρίστησε η Μ. που πέρασε μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο. «Απέκτησα έναν αδερφό» είπε ο Γ. και όλοι μαζί στάθηκαν στο νόημα της προσπάθειας, το οποίο επισήμαναν στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών της πόλης και της Ηπείρου ευρύτερα. Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες κα. Αγνή Νάκου και κ. Οδυσσέας Πότσης, εκπρόσωποι της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», η Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών κα. Χριστίνα Κωτσαντή, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, η κα Τατιάνα Καλογιάννη επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023», εκπρόσωποι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» κ. Σοφία Μαρκούλα, εκπρόσωποι των Δικαστικών Αρχών και των Κοινωνικών, Επιστημονικών και Εκπαιδευτικών Φορέων.

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος έστειλε για μία ακόμη φορά το πιο δυνατό μήνυμα.. Όλοι μαζί μπορούμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ