Τελευταίες… στιγμές για τα 13 ρολόγια

DHPETHE_3_ROLOGIAΈπειτα από 62 παραστάσεις και το θερμό χειροκρότημα περισσοτέρων από 10.000 θεατών, «Τα 13 ρολόγια» των Γιάννη Αναστασάκη και Μαρίας Τσιμά μας αποχαιρετούν με δύο επιπλέον παραστάσεις οι οποίες θα δοθούν αυτή τη φορά για το κοινό.

Το έργο παρουσιάζεται από τη Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο» και θα δώσει τις τελευταίες του παραστάσεις προκειμένου να το παρακολουθήσουν όσοι τυχόν δεν το είδαν και όσοι θα ήθελαν να το ξαναδούν.

Οι παραστάσεις αυτές θα δοθούν το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ και του Πνευματικού Κέντρου, τα καταστήματα Rock Shop (Πουτέτση 1α), IRIS (Γρ. Σακκά 20), τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» (Κ. Κατσαδήμα 7) και «Αναγνώστης» (Πυρσινέλλα 11).

«Η συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία της παράστασης, η θερμή ανταμοιβή των ηθοποιών στο τέλος της, οι κρίσεις και απόψεις μικρών και μεγάλων μέχρι σήμερα έδειξαν για ακόμη μια φορά το πόσο το ηπειρώτικο θέατρο σέβεται τους θεατές του και τους παραδίδει ένα υψηλού καλλιτεχνικού και αισθητικού αποτελέσματος ποιοτικό έργο», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης. Συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνικά-κοστούμια: Θανάσης Τζάτσος

Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Σφαιρόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Χαντζή

Διδασκαλία Τραγουδιών: Βαγγέλης Μπουλουχτσής

Διανομή:

Δούκας: Μιχάλης Μπίζιος

Γκόλουξ: Σαμψών Φύτρος

Ξιγκού: Γαβριήλ Σφαιρόπουλος

Σαραλίντα: Ξανθή Γεωργίου

Αφηγήτρια 1 – Χάγκα – Κορίτσι Α – Φρουρός – Ερημοσπίτης: Μαρία Κατσουλίδη

Αφηγήτρια 2 – Μπίτα – Κορίτσι Β – Πολυτεχνίτης Αθηνά Τσικνιά

Κατασκευή- ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος, Κώστας Τζάτσος, Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη, Φροντιστήριο Ανδρέας Πανταζής, Φωτογραφίες: Κώστας Γράβος, Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής. Η ηχογράφηση της μουσικής έγινε στα «Beatnik studios» από τον Λευτέρη – Μιχαήλ Πανταζή. Υποστηρικτές της παραγωγής: Ξενοδοχείο «Olympic», κατάστημα «Επι-Κεφαλής».

Λίγα λόγια για το έργο

Σ΄ έναν πύργο μακρινό, ένας σκληρός Δούκας κρατά παγωμένο το Χρόνο και φυλακισμένη την όμορφη Σαραλίντα. Ο Ξιγκού, ένας παραιτημένος πρίγκιπας, θα ερωτευθεί κεραυνοβόλα τη νέα και θα προσπαθήσει να την ελευθερώσει, φέρνοντας σε πέρας έναν δύσκολο και παράξενο άθλο, που του βάζει ο Δούκας: πρέπει να κάνει τα 13 ρολόγια του πύργου να λειτουργήσουν ξανά! Συμπαραστάτης του Ξιγκού, οδηγός και φίλος του είναι ο Γκόλουξ, ένα γοητευτικό πλάσμα, που όμως ταλαντεύεται ανάμεσα στο καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα. Θα καταφέρουν άραγε η φιλία και ο έρωτας να νικήσουν την παγωνιά και οι δείχτες των ρολογιών να κινηθούν ξανά;

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά το 2005 ως συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου – Πάτρας και παίχθηκε στις έδρες των δύο θεάτρων σημειώνοντας και εκεί, όπως και στα Γιάννινα, μεγάλη επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ