12,5 εκατομμύρια για την ανακατασκευή του κτιρίου στη Δομπόλη!

DOMPOLH2

Ο δρόμος για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη άνοιξε.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «το έργο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης ώστε κατόπιν να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος».

Η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου έγινε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής.

Η ένταξη δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή Διοικητικού Κέντρου.

Όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή».

Στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου που παραχωρήθηκε στο Δήμο προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις που έκανε επανέλαβε ότι θα έχει διακριτό ρόλο το Πανεπιστήμιο.

«Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο  και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε  την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ