Πανελλήνιες: Εως τις 12 Ιουλίου τα μηχανογραφικά

PANELLHNIES AP13

PANELLHNIES AP13Έως τις 12 Ιουλίου οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα μπορούν να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, καθώς σήμερα ανοίγει η ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Παιδείας.

Τις πρώτες μέρες οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργαστούν και να αποθηκεύσουν προσωρινά το μηχανογραφικό, όχι όμως να το οριστικοποιήσουν. Το μηχανογραφικό με τις τελικές επιλογές τους θα μπορούν να το υποβάλλουν από την Τρίτη 2 Ιουλίου. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν έντυπο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, όπως και στοιχεία για τον αριθμό εισακτέων, τις βάσεις παλιότερων ετών και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

 

Για να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό των εξετάσεων. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα τα βασικά στοιχεία, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις και να τις αποθηκεύσει με την επιλογή “Προσωρινή Αποθήκευση”, διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει όσες φορές θέλει προτού οριστικοποιήσει το δελτίο.

Μετά την οριστικοποίηση το μηχανογραφικό δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου και συστήνεται ο κάθε υποψήφιος να το εκτυπώσει ή/και να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η οριστικοποίηση πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, δηλαδή έως τις 12 Ιουλίου, διότι μετά την παρέλευσή της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ