Προφυλακιστέοι τρεις από τους 12 Ρομά που είχαν διαπράξει 132 κλοπές μέσα σε λίγους μήνες

dikastiko roma2

dikastiko roma2

Μόνο τρεις από τους 12 συνολικά κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε ρημάξει την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι υπόλοιποι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι απολογίες τους στον Ανακριτή Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν αργά απόψε. Από νωρίς μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν δεκάδες Ρομά, οι περισσότεροι συγγενείς των συλληφθέντων, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία.

dikastiko roma1

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο καλά οργανωμένης επιχείρησης που ακολούθησε και πραγματοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόνιτσα και Aιτωλικό Αιτωλοακαρνανίαςσυνελήφθησαν δώδεκα άτομα, ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά ενώ αρκετοί ακόμη αναζητούνται.

Η ομάδα των Ρομά, οι περισσότεροι συγγενείς μεταξύ τους, είχε διαπράξει 132 κλοπές σε σπίτια, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Χτυπούσαν κυρίως ηλικιωμένους, αφού πρώτα παρακολουθούσαν τις οικείες.Η οργάνωση ήταν διαρθρωμένη σε τρεις επιχειρησιακές υποομάδες, οι οποίες επανδρώνονταν με βάση κυρίως τον τόπο κατοικίας των μελών της και δρούσαν άλλοτε αυτοτελώς και άλλοτε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη των άλλων υποομάδων, ενώ οι δράστες διατηρούσαν μεταξύ τους οικογενειακούς δεσμούς, οι οποίοι μεταφράζονταν σε απόλυτη πίστη και προσήλωση στις αρχές και οδηγίες της οργάνωσης και στην προστασία των μελών της.

Η δράση τους έλαβε τέλος, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας.

Στους προφυλακιστέους περιλαμβάνεται ο 36χρονος αρχηγός της εγκληματικής ομάδας που διαμένει στα Γιάννινα και δύο ακόμη άμεσοι συνεργοί του.

Τέλος σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εκ των δραστών έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ