11 επιδόματα πληρώνονται στις 31 Δεκεμβρίου

opeka paidikes

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει στους δικαιούχους 12 επιδόματα, μεταξύ των οποίων η έκτη και τελευταία δόση για το Επίδομα Παιδιού και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – πρώην ΚΕΑ.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης για την στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για το μήνα Δεκέμβριο του 2020 θα δοθεί στους δικαιούχους εις διπλούν.

Αναλυτικά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που πληρώνονται:

-Επίδομα παιδιού (Α21, πρόκειται για την έκτη και τελευταία δόση του επιδόματος για το 2020).

Με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εκτάκτως πριν την Πρωτοχρονιά, την 31η Δεκεμβρίου, αντί για την 30ή Ιανουαρίου 2021.

-Επίδομα γέννησης (γέννας)

Το επίδομα αυτό καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση έπειτα από πέντε μήνες από τον μήνα της γέννησης του παιδιού.

-Επίδομα στέγασης

-Επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων

-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στην προσπάθεια στήριξης των ασθενέστερων συμπολιτών μας, το συγκεκριμένο επίδομα για το μήνα Δεκέμβριο του 2020 θα δοθεί στους δικαιούχους εις διπλούν.

-Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα

-Επίδομα ομογενών

-Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

-Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982

-Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020

-Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019

-Συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ