11.571 οι εμβολιασμοί που έγιναν στην Ήπειρο

emvoliastiko kentro

Στους 11.571 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που ολοκληρώθηκαν με τη λήξη του Ιανουαρίου στην Ήπειρο.

Παραπάνω από τα μισά εμβόλια έχουν γίνει στο Νομό Ιωαννίνων, όπου λειτουργούν και τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο Νομό Ιωαννίνων έγιναν μέχρι τώρα 6.896 εμβόλια, στην Άρτα 2.204, στη Θεσπρωτία 1.434 και στην Πρέβεζα 1.037.

Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος είναι οι 3 μήνες που θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σημείωσε ότι πλέον έχουμε 3 εμβόλια στη διάθεση μας και τόνισε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει έρθει ως τις 10 Φεβρουάριου.

Ο κ Κικιλιας σημείωσε ότι τον Ιανουάριου έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί ενώ ο στόχος ήταν 200 και τόνισε ότι τον φεβρουαριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος.

Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού ανέφερε πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα που αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών.  

«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ