11 εκατομμύρια για την αντιπλημμυρική θωράκιση στην Άρτα

arta antotopos

arta antotoposΜε ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε γνωστό πως το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης Άρτας (προϋπολογισμού 11.200.000 ευρώ) συμπεριλήφθη στην εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη» για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το έργο εγκρίθηκε από την 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος στις 3 Ιουλίου 2015 ως έργο προτεραιότητας λόγω της σημαντικής εθνικής σημασίας του, αλλά και διότι εξυπηρετεί την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης Άρτας που αντιμετωπίζει τον περιβαλλοντικό κίνδυνο από πιθανή θραύση των δυο μεγάλων φραγμάτων, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από την ΔΕΗ για παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο αναλυτικά, το έργο «Αντιπλημμυρική προστασίας της πόλης της Άρτας» συμπεριλήφθηκε στις δράσεις του Άξονα 11, του θεματικού στόχου 5ii και του Ειδικού Στόχου 19 του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Να σημειωθεί ότι θα περιληφθεί στη χρηματοδότηση και η μελέτη ωρίμανσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας και των πέριξ περιοχών, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ. Από το συνολικό έργο η μοναδική φάση που ενεργοποιήθηκε και πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα είναι εκείνη για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Άρτας.

Σε αυτό το σημείο ο Δήμος Αρταίων θέλει και επίσημα να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν συμβάλλει ως τώρα στις ενέργειες που γίνονται για την οριστική ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ και ειδικά την καταγόμενη από την Άρτα, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ειδική γραμματέα ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική, γεγονός που είναι γνωστό στο Δήμαρχο Αρταίων μιας και είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα για το θέμα.

«Με αυτά τα έργα η πόλη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Άρτας θωρακίζεται. Στόχος μας είναι να μην ζήσουμε ξανά τις εφιαλτικές στιγμές του φετινού Φλεβάρη και το γρηγορότερο δυνατόν να προστατέψουμε την περιοχή μας, τους κατοίκους και τις ιδιοκτησίες τους. Η βοήθεια της συντοπίτισσας μας κ. Φωτονιάτα ήταν καθοριστική και θα ήθελα να την ευχαριστήσω και επίσημα» ανέφερε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ