Αλλαγές κορυφής στις 107 από τις 114 εφορίες

DOYΣε αλλαγές κορυφής στις 107 από τις 114 Εφορίες της χώρας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.

Απόφαση που υπέγραψε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης προβλέπει την αντικατάσταση 107 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών και 58 προϊσταμένων τμημάτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για εσωτερικές ανακατατάξεις καθώς από τις 165 συνολικά θέσεις που αλλάζουν μόλις οι 20 θα καλυφθούν από νέα πρόσωπα.

Ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την πλευρά των Εφοριακών οι οποίοι κάνουν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται καθώς ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά φέρονται να είχαν ενημερωθεί για τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως τα στελέχη που μετακινήθηκαν αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους του τελευταίους μήνες.

Παρέπεμπαν δε στην έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα στην οποία γίνεται λόγος για ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης στη φορολογική διοίκηση, αναδιάταξης του προσωπικού με στόχο την είσπραξη οφειλών και την πραγματοποίηση ελέγχων και αναδιοργάνωση όλων των κεντρικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ