1,06 εκατ. για αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης στο Ζαγόρι

dimarxeio zagoriou

Με το ποσό του 1.066. 778 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ένα πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο Ζαγορίου.

Πρόκειται για την αναβάθμιση του δικτύου και των υποδομών ύδρευσης της περιοχής το οποίο θα λύσει σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικισμοί.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος με δήλωσή του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα στελέχη του Δήμου που εργάστηκαν για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες μελέτες.

Υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα συμπληρώσει σημαντικές υποδομές ώστε να επιλυθούν οριστικά προβλήματα ύδρευσης. Το Ζαγόρι, όπως είπε, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή, συνυφασμένη με την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και οφείλει να αναβαθμίσει τις υποδομές του ώστε να παρέχει και τις καλύτερες υπηρεσίες.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει το κυρίως Υποέργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού ύδρευσης του Δήμου Ζαγορίου» (1.060.578,20 €), το οποίο αποτελείται από:

• Ένα (1) Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.) ο οποίος θα εγκατασταθεί σε υφιστάμενο στεγασμένο χώρο γραφείων.

Το σύστημα θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα από όλα τα Σημεία Ελέγχου.

• Δεκαεννιά (19) Τοπικά Σημεία Ελέγχου (Τ.Σ.Ε.), στα οποία θα τοποθετηθεί εξοπλισμός για την παρακολούθηση των κρίσιμων παραμέτρων όπως κατανάλωση και παροχή, πίεση, στάθμη, ποιότητα ύδατος.

• Φορητό Εξοπλισμό ανίχνευσης διαρροών και μέτρησης με laser.

Επίσης, η πράξη περιλαμβάνει και Υποέργο «Υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου στη σύνταξη φακέλου αίτησης στην Πρόσκληση ΑΤ01″ (6.200,00 €).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ