105 δέντρα σε μια παλιά χωματερή της Πρέβεζας

dentrofiteusi

Μια ξεχωριστή δράση  δενδροφύτευσης με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποίησε ο Δήμος Πρέβεζας  δίνοντας “ζωή” σε μια παλιά χωματερή που για χρόνια υποβάθμιζε το τοπίο και  το περιβάλλον  μια   “ανάσα” από το   Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί  από το 2ο, 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο, το ΚΔΑΠ-Μεα Πρέβεζας “Όνειρο ελπίδας” και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ( (ΕΕΕΕΚ) Πρέβεζας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση  των  105 δέντρων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος  ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης  κ. Γιώργο Μότσιο , τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, τους συνεργάτες του αλλά και το προσωπικό του Δήμου που προετοίμασε και υλοποίησε την όλη διαδικασία καθώς και το ΚΤΕΛ Πρέβεζας για την μεταφορά των μαθητών.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ .Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωσταντίνος Ακρίβης,  ο πρόεδρος της  Τ.Κ Νικόπολης κ.Θύμιος Πάσχος. Η  ειδική σύμβουλος του Δημάρχου  κα .Γιώτα  Γεωργάκου   και η  επιστημονική συνεργάτιδα  του κα. Σέβη Κονταξή μοίρασαν στα παιδιά καπέλα, γάντια  και νερά ενώ επιμελήθηκαν και τις λεπτομέρειες της δράσης που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Πρέβεζας με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) UNAI Hub SDG7 του ΕΚΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από το  Πράσινο Ταμείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ