Στις εφορίες άλλοι 100.000 φορολογούμενοι

APODEIKSEIS

APODEIKSEISΣτις εφορίες για έλεγχο και διευκρινίσεις θα κληθούν αυτήν την εβδομάδα περίπου 100.000 φορολογούμενοι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι έχουν επιστροφή φόρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι επιπλέον 300.000 φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή, ενώ είπε ότι θα γίνει άλλη μία εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

Κάλεσε, επίσης, όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.

Όπως διευκρίνισε, τρεις δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι των οποίων η δήλωση ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ δύο θα έχουν αυτοί που ελέχθηκαν τον Αύγουστο και όσοι «εκκαθαριστούν» τώρα.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά ελέγχονταν επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, προσθέτοντας ότι φέτος μπήκαν κριτήρια με τα οποία ελέγχονται περιπτώσεις που «έχουν ενδιαφέρον».

Είπε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ