10,2 εκατομμύρια παλιές οφειλές πλήρωσε ο Δήμος

DHMARXEIO IOANNINON

DHMARXEIO IOANNINONΣτην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να αποπληρώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια οφειλές, που προέρχονταν από παρελθόντα έτη.

Ο Δήμος απορρόφησε το σύνολο των εγκεκριμένων κονδυλίων και ήδη έχει υποβάλλει αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για την έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης 700 χιλιάδων ευρώ.

Η απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δήμο, είναι θετική και εγκρίνεται συνολικά το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, μέσα από μία συστηματική πολιτική νοικοκυρέματος, κατάφερε να μειώσει τις υποχρεώσεις του Δήμου από τα 18 εκατομμύρια που ήταν όταν ανέλαβε καθήκοντα σε λιγότερο από 3,5 εκατομμύρια. H μείωση δηλαδή ξεπερνά το 70%.

Αναλυτικά στοιχεία έδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας.

«Η οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου είναι αναγκαία προϋπόθεση για την άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής. Αν αυτή δεν είναι διασφαλισμένη όλα τα υπόλοιπα αποτελούν σχέδια επί χάρτου ή κενού περιεχομένου υποσχέσεις που ταιριάζουν σε πολιτικούς παλιάς κοπής», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

Αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή είναι η μείωση των ανταποδοτικών τελών, η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών, η υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Κι όλα αυτά έγιναν πράξη, όπως τόνισε ο κ. Μανταλόβας, στην πλέον δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών αλλά και των επιλογών της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ο Δήμος Ιωαννιτών όχι μόνο άντεξε αλλά δημιουργεί και τις συνθήκες οικονομικής ανάταξης.
Τους τελευταίους μήνες και παρά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει στην Οικονομική Υπηρεσία, μέσα από μία συστηματική κι οργανωμένη προσπάθεια ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των ληξιπρόθεσμων.

Έτσι απορροφήθηκε το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ και εξοφλήθηκαν 314 συνολικά δικαιούχοι.

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, φιλοδοξούμε να εξοφλήσουμε το σύνολο των υποχρεώσεων προς τρίτους, με εξαίρεση τις ρυμοτομίες. Γίνεται σαφές ότι ο Δήμος καθίσταται οικονομικά αξιόπιστος και η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί και δεν θα έχει το παραμικρό πισωγύρισμα. Δεν θα το επιτρέψουν οι πολίτες. Αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα, είναι αδιανόητο να ισχυρίζονται ότι μπορούν και να τα λύσουν», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ