1,2 εκατ. για έργα στο Νομό Άρτας

Έργα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που θα καλύψουν ανάγκες κυρίως στους τομείς της οδοποιίας, των εγγειοβελτιωτικών και των αντιπλημμυρικών προγραμματίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Άρτας.

Τα σημαντικότερα απ’ αυτά είναι:

1). Βελτίωσης και συντήρησης στραγγιστικών τάφρων της πεδιάδας Άρτας και καθαρισμός κοίτης χειμάρρων προϋπολογισμού 437.000 €.

2). Συντήρησης – αποκατάστασης πεδινού και ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 710.000 €. Στο έργο αυτό περιλαμβάνεται η ασφαλτόστρωση στο πεδινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και η βελτίωση – συντήρηση – επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο.

3). Μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης – Λουτροτόπου – Κομμένου προϋπολογισμού 120.000 €.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς σε δηλώσεις του τόνισε ότι «το έργο της μεταφοράς νερού προς την περιοχή Περάνθης – Λουτροτόπου – Κομμένου είναι έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για τους αγρότες της περιοχής καθώς θα συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Με τις παρεμβάσεις δε που γίνονται στο αποστραγγιστικό δίκτυο και τον καθαρισμό της κοίτης των χειμάρρων, η ΠΕ Άρτας επεμβαίνει αποφασιστικά στο μείζον θέμα της απορροής των όμβριων υδάτων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες και επιχειρήσεις, προστατεύοντας παράλληλα και τους γειτονικούς οικισμούς».

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ