1,1 εκατ. για αναβάθμιση των παιδικών σταθμών

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου και ιδιαίτερα σημαντικού έργου καθώς αφορά την αναβάθμιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών  έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στην χτεσινή του συνεδρίαση.

Έτσι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει με συνολικό προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια  ευρώ την αναβάθμιση όλων των  σταθμών και την προσαρμογή τους στις νέες προδιαγραφές που θέτει το θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότησή τους.

Το σύνολο της πίστωσης έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Νοέμβριο του 2019.

Για να μπορέσει να προετοιμάσει την ωρίμανση και την δημοπράτηση του έργου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε και προχώρησε στην έγκριση της υπηρεσίας Συμβούλου υποστήριξης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου «με την υπηρεσία αυτή θα γίνουν όλες οι ενέργειες και θα παραδοθούν τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου ώστε να είναι έτοιμο για δημοπράτηση».

Ο σύμβουλος θα συνδράμει ώστε να εκπονηθούν: η αρχιτεκτονική μελέτη των κτιρίων, η ηλεκτρομηχανολογική τους μελέτη, η μελέτη ΚΕΝΑΚ και τα τεύχη δημοπράτησης.

Επίσης, όπου είναι απαραίτητο θα ετοιμαστούν οι φάκελοι για την αναθεώρηση ή και την έκδοση οικοδομικών αδειών όπως και για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτή ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. θα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση.

«Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την συνεργασία των υπηρεσιών του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., του συμβούλου υποστήριξης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει ξεκινήσει ένα έργο που είναι το μεγαλύτερο από την ίδρυση του Οργανισμού και μέχρι σήμερα. Το σημαντικότερο όμως είναι το έργο αυτό θα αλλάξει την εικόνα και των 22 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον περιβάλλοντα χώρο», υπογράμμισε ο κ. Πάνου.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ απάντησε σε αρνητικές προσεγγίσεις που έγιναν από μέλη του Δ.Σ. όπως και σε σχόλια που είχαν προηγηθεί, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε προτάθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

«Όσα γράφτηκαν για κακή διαχείριση των χρημάτων αποτελούν υπερβολές και λαϊκισμούς» τόνισε ο κ. Πάνου και συμπλήρωσε ότι από την πρώτη μέρα η διαχείριση των οικονομικών γίνεται με απώλεια διαφάνεια.

Ο τρόπος αμοιβής των μηχανικών είναι συγκεκριμένος και ορίζεται από την νομοθεσία. Με βάση όσα προβλέπονται και με το μικρότερο κόστος ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. θα έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει ένα έργο μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία, αφού αφορά στην καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών και βρεφών που φιλοξενούνται στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

Τέλος ο κ. Πάνου σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να εμπλουτιστούν οι δράσεις και οι δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθεί το έργο πυρασφάλειας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

«Είμαστε εδώ για να παράγουμε έργο και θα το κάνουμε. Στο τέλος θα κριθούμε από τους πολίτες», κατέληξε.

Σε πλήρη λειτουργία οι παιδικοί

Οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι σε πλήρη λειτουργία από την Δευτέρα, με όλους τους κανόνες που επιβάλλονται και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Είναι εβδομάδα προσαρμογής και την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση. Διαπιστώνουμε ότι καθημερινά η προσέλευση παιδιών αυξάνεται και ήδη αγγίζει το 65%. Οι γονείς θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για τα παιδιά τους καθώς όλα τα μέτρα εφαρμόζονται ευλαβικά», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.  Γιάννης Τσίμαρης.

Ανέφερε τέλος ότι και για τον Ιούνιο θα υπάρξει μείωση των τροφείων, και υπενθύμισε ότι οι εγγραφές –επανεγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ