Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι δράστες, να λογοδοτήσουν

EKKLHSIA KOYKOYLI

EKKLHSIA KOYKOYLIΜε μία σκληρή δήλωση επανήλθε στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Αφορμή στάθηκαν τα απανωτά κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή του Πωγωνίου.

Άγνωστοι έχουν διαρρήξει μέχρι τώρα τέσσερις εκκλησίες αφαιρώντας εικόνες, αλλά κι άλλα θρησκευτικά αντικείμενα.

 

Ο τρόπος δράσης τους δείχνει ερασιτεχνικός, όμως κατά τον κ. Καχριμάνη πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα που είχε δράσει και στο παρελθόν.

Μάλιστα απευθύνθηκε σε υψηλούς τόνους προς την πολιτεία σημειώνοντας ότι πρέπει επιτέλους να δράσει όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι δράστες.

Στη δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης ανέφερε:

“Πιστεύω ότι κύκλωμα είναι το ίδιο. Είναι αυτοί που μπαίνουν στις εκκλησιές, αυτοί που πουλάνε τις εικόνες και αυτοί που καλύπτουν το όλο κύκλωμα. Από την ενασχόλησή μου με το ζήτημα, που ξεκίνησε τυχαία από τη πρωτοβουλία της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να αναρτήσουμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από κλεμμένες εικόνες, πετύχαμε να επιστρέψουν ορισμένες από αυτές.

Από όλα αυτά έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος δεν είδε με την πρέπουσα σημασία το όλο ζήτημα. Έχουν πάρα πολλά στοιχεία από την Σκότλαντ Γιάρντ. Θεωρώ ότι όσο ψηλά και να είναι κάποιοι, πρέπει να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Αν το κράτος θέλει να σώσει την αξιοπρέπειά του πρέπει άμεσα να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα”.