«Χελιδονίσματα» με επισκέψεις ενημέρωσης σε σχολεία

foreas xelidonismata

foreas xelidonismata

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για τα «Χελιδονίσματα 2016» σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τις Σχολικές Δραστηριότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας επισκέφτηκε πέντε σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης (8ο Δημοτικό, 27ο Δημοτικό, 1ο Δημοτικό Ανατολής, 2ο Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Δημοτικό παιδιών με προβλήματα όρασης), ενημέρωσε τους μαθητές για τα είδη των χελιδονιών στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι καθώς και για το πώς μπορούμε εμείς να τα βοηθήσουμε.

Τέλος, μαζί με τους μαθητές κατασκευάστηκαν χελιδονοφωλιές από πηλό οι οποίες θα τοποθετηθούν στα σχολεία, προκειμένου να βοηθήσουν και να καλωσορίσουν τους μικρούς φτερωτούς μας φίλους μετά το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους.

{jathumbnail off}