Στην… κατάψυξη βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η Ήπειρος. Η θερμοκρασία τις τελευταίες ώρες έχει πέσει κατακόρυφα και ο υδράργυρος στις ορεινές περιοχές μένει καθηλωμένος κάτω από το μηδέν.
Παγετός παντού λοιπόν και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση. Ειδικά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με υπομονή.
Όσοι δε κινηθούν προς τα ορεινά καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Μάλιστα με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα και δεν αποκλείεται να κάνουμε λευκή πρωτοχρονιά.
Την Κυριακή, από τις πρωινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αυτών των ηπειρώτικων περιοχών και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο περίπου στα 700 μετρά.
Από το απόγευμα, σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιώτικες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.
Παράλληλα, θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που το πρωί πρώτα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Τη Δευτέρα, τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Από την Τρίτη οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέο κύμα κακοκαιρίας με βασικά χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και τις χιονοπτώσεις.