Πόσοι έχουν μείνει τελικά στον Κατσικά..

akats1

akats1

Σημαντική μείωση του αριθμού των προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί στον καταυλισμό του Κατσικά, φαίνεται ότι προκύπτει, μέσα από την διαδικασία της καταγραφής για την παροχή ασύλου.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την μεταφορά όλων των προσφύγων στην Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί η σχετική υπηρεσία και την επιστροφή τους στα Γιάννινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο αριθμός αυτών που έχει καταγραφεί ανέρχεται στους 518, παρότι το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης στα στοιχεία που ανακοίνωσε κάνει λόγο για φιλοξενία 789 προσφύγων και μεταναστών.

Η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται κυρίως για τους διαγωνισμούς σίτισης, για τους οποίους άλλωστε έγινε πολύ λόγος από την έναρξή τους.

Σημειώνεται ότι το Συντονιστικό δεν υπολογίζει στον αριθμό αυτό, όσους έχουν μετακινηθεί στο παλιό κτίριο της ΕΜΑΚ, στη Φανερωμένη, τους οποίους υπολογίζεται σε 231!

Είναι απορίας άξιον λοιπόν αν το Συντονιστικό, μέσω των υπηρεσιών του έχει ακριβή εικόνα για τον αριθμό των προσφύγων και στα υπόλοιπα μεγάλα κέντρα ή απλά οι αριθμοί που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση είναι κατά… προσέγγιση.

{jathumbnail off}