Πορεία υπό βροχή ενάντια στα νέα μέτρα

eki mporeia1

eki mporeia1

Παρά τη δυνατή βροχή και τον άσχημο καιρό, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ενάντια νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το εργατικό κέντρο χαρακτηρίζει μπαλτά τον αυτόματο κόφτη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο και σημειώνει πως επί της ουσίας η Κυβέρνηση ψηφίζει ένα τέταρτο μνημόνιο.

Στη συγκέντρωση έγινε ομιλία από το Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ο οποίος επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση σερβίρει παραμύθια και φλυαρίες για την «καθημερινότητα του λαού». Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Έρχεται νέα, συντονισμένη αντεργατική επίθεση. Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάπτυξη όπως λένε και υπόσχονται. Αν δεν τα ανατρέψουμε, αν δεν αναχαιτίσουμε την επίθεση θα κατατρώνε τις σάρκες μας! Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και απάνθρωπο, που δε διορθώνεται. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία φέρνει για τους εργαζόμενους, για τον εργαζόμενο λαό συνολικά».

eki mporeia

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να καλούν σε ξεσηκωμό και αντίσταση στα μέτρα που έρχονται.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ