Πανεπιστήμιο: Κανένας κίνδυνος από το νερό της Ηγουμενίτσας

HGOYMENITSA POLHΤην επιστολή του Εργαστηρίου Υγιεινής κι Επιδημολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλοντας να βάλει τέλος στο σήριαλ των τελευταίων ημερών για την ποιότητα του νερού.

Όλα ξεκίνησαν όταν από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διέρρευσαν στον τύπο αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους σε δείγματα νερού από την περιοχή του Γραικοχωρίου, όπου αντιμετωπίζονταν υψηλός μικροβιακός φόρτος.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αμφισβήτησε εξ αρχής τα αποτελέσματα αυτά, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν έλαβε καμία ενημέρωση, ενώ από τις αναλύσεις που πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν προκύπτει πρόβλημα στην ποιότητα του νερού.

Καθώς ο θόρυβος συνεχίζεται δημοσιοποιείται το «ενημερωτικό δελτίο» από το Εργαστήρι του Πανεπιστημίου, το οποίο διενεργεί τακτικούς ελέγχους.

Όπως σημειώνεται «το Εργαστήρι ασκεί έλεγχο στην ποιότητα του πόσιμου νερού του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου από τα αποτελέσματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια δεν προκύπτει κίνδυνος για τους πολίτες από την κατανάλωση ή τη χρήση του νερού».

{jathumbnail off}

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google