Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει όμως τα πάντα εξακολουθούν να μένουν παγωμένη.
Σε συνθήκες ολικού παγετού παραμένει ο μισός περίπου Νομός Ιωαννίνων αλλά και άλλες περιοχές της Ηπείρου ενώ εξαιρετικά χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες ακόμη και στα παραθαλάσσια.
Ο υδράργυρος κατρακύλησε στους 16 υπό το μηδέν στα ορεινά όπως τη Βωβούσα και τη Μέτσοβο, έπεσε στους μείον οκτώ στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ άγγιξε και το μηδέν στην πεδιάδα της Άρτας.
Μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, κυρίως του επαρχιακού, έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε ξυράφι ενώ παγίδες παγετού υπάρχουν και σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα. Και μοναδικός τρόπος για την αντιμετώπιση είναι η συνεχής ρίψη αλατιού.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει τόνοι από αλάτι σε ολόκληρο το νομό ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή βατότητα και η ασφαλής κυκλοφορία.
Φυσικά οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Προβλήματα παγετού καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη και ο δήμος Ιωαννιτών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος, έχει φροντίσει ώστε έγκαιρα να φτάνουν ποσότητες από αλάτι σε περιοχές όπως τα Μάρμαρα, τη Μανωλιάσσα, τη Δαφνούλα κι σε άλλα σημεία.
Ιδιαίτερα επικίνδυνα γίνονται τα σημεία εκείνα, όπου για διάφορους λόγους, συγκεντρώνονται νερά. Στη συνέχεια παγώνουν και αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες… Ας οπλιστούμε λοιπόν με υπομονή αφού στον αντίποδα υπάρχει το πολιτικό θερμόμετρο το οποίο ανεβαίνει!