Μοναδικές «λευκές» εικόνες από το πέτρινο Συρράκο

SIRAK1

SIRAK1

Μοναδικές είναι οι εικόνες από το πέτρινο χωριό του Συρράκου… Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και έχει βάλει τις πιο ωραίες πινελιές, σε ένα τοπίο που διακρίνεται για την άγρια ομορφιά του.

Χτισμένο στην πλαγιά του όρους Λάκμος, στέκεται περήφανο πάνω από την χαράδρα του Χρούσια, παραποτάμου του Καλαρρύτικου.

Το χωριό σφίζει από ζωή τους θερινούς μήνες, αλλά τις καθημερινές και δύσκολες μέρες του χειμώνα, μένει ένας φύλακας..

SIRAK2

Φύλακας των σπιτιών.. Φύλακας του τόπου!

Χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός το Συρράκο, γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου…

Όμως η ομορφιά του είναι μοναδική και σπάνια για όσους έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν το χειμώνα και ειδικά μια μέρα σαν τη σημερινή, που τα πάντα είχαν καλυφθεί με χιόνι.

Κι αν για πολλούς είναι δύσκολο να φτάσουν μέχρι εκεί, δεν είναι και για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου..

Το έργο του αποχιονισμού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και έγινε πλήρης εφοδιασμός με αλάτι, ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα για όσους θέλουν να μετακινηθούν τις επόμενες ημέρες.

Το Συρράκο λοιπόν, πανέμορφο, μέσα στη γοητεία του λευκού και γκρίζου, στέκει εκεί και περιμένει…

SIRAK3

SIRAK4

SIRAK5

SIRAK6
{jathumbnail off}