Με πολλές εκδηλώσεις που οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο, γεμίζουν οι επόμενες ημέρες για μικρούς και μεγάλους. Στις 30-31 Μαΐου στις 9 το βράδυ, τα παλιά σφαγεία θα φιλοξενήσουν ένα αφιέρωμα με τίτλο «Όψεις της Αμερικής: Το αμερικάνικο ντοκιμαντέρ».
Συγκεκριμένα θα προβληθούν στις 30/5 οι ταινίες «Καλωσήλθατε στο Σέλμπυβιλ», «Η Προδοσία» και την Παρασκευή 31/5 «Το σάουντρακ μιας επανάστασης», «Πρώτη σελίδα: Μέσα στους Νιου Γιορκ Τάιμς». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Το Σάββατο 1 Ιουνίου, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος θα γίνει η ημερίδα «Η ποίηση της Ηπείρου στην Ιστορία» που συνδιογρανώνει το Πνευματικό Κέντρο με την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Η ημερίδα χωρίζεται σε συνεδρίες για τους ποιητές της Ηπείρου με εισηγήσεις μεταξύ άλλων από τους Γιάννη Δάλλα, Γιάννη Μότσιο, κ.α. Η ημερίδα έγινε πάνω σε μια ιδέα της Άννας Δερέκα και του Ναπολέοντα Ροντογιάννη.
ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ
Την ίδια μέρα και την επόμενη, 1 και 2 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στα παλιά σφαγεία θα γίνει αφιέρωμα με τίτλο «Πυροτεχνήματα: Ο σύγχρονος Ιαπωνικός Κινηματογράφος». Θα προβληθούν οι ταινίες «Μια μέρα του καλοκαιριού» και «Αναχωρήσεις». Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα.
ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο, φιλοξενείται κουκλοθέατρο: «Ένα αστέρι στη γη» της Μαρίας Λιτσοπούλου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Φατές» παρουσιάζουν το κουκλοθέατρο της Μαρίας Λιτσοπούλου. Τη μετάφραση στα αγγλικά έκανε ο Θανάσης Φατές. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.